Cajun Food
Catering, matresor till Louisiana,
team building, kick-offs och events

 

 

 

 

Recept:

"Jambalaya, Crawfish Pie, Filé Gumbo"
det är de mest kända rätterna i cajun köket, och de ingår i en sång, som alla känner till.

 

Shrimp Remoulade
Galatoires Restaurant, New Orleans
Serves 6

Shrimp Rémoulade is in every New Orleans girl’s arsenal of favored dishes for relaxed entertaining. Serve this simple dish on elegant china and it’s fit for a king- Mardi Gras or otherwise. This is our most popular dish and most frequently requested recipe. Bonus for the home cook: The sauce is definitely best made a day in advance and refrigerated, then all that’s left to do is toss in the shrimp and plate and serve. It’s a snap to make, yet it’s always impressive.

  • ¾ cup chopped celery

  • ¾ cup chopped scallions (white and green parts)

  • ½ cup chopped curly parsley 

  • 1 cup chopped yellow onion 

  • ½ cup ketchup
  • 
½ cup tomato purée 
  • 
½ cup Creole mustard or any coarse, grainy brown mustard 
  • 
2 tablespoons prepared horseradish, or to taste 
  • ¼ cup red wine vinegar
  • 2 tablespoons Spanish hot paprika 
  • 1 teaspoon Worcestershire sauce 

  • ½ cup salad oil
  • 4 dozen jumbo (15 count) shrimp, peeled, boiled, and chilled

  • 1 small head of iceberg lettuce, washed, dried and cut into thin ribbons


Mince the celery, scallions, parsley, and onions in a food processor. Add the ketchup, tomato puree, Creole mustard, horseradish, red wine vinegar, paprika, and Worcestershire. Begin processing again and add the oil in a slow drizzle to emulsify. Stop when the dressing is smooth. Chill for 6 to 8 hours or overnight. Correct the seasoning with additional horseradish, if desired after the ingredients have had the opportunity to marry. In a large mixing bowl, add the sauce to the shrimp and toss gently to coat. Divide the lettuce among 6 chilled salad plates. Divide the shrimp evenly atop the lettuce and serve.



Wild Boar Chili - Chiligryta på vildsvin
4-6 pers

  • 500 gram vildsvinskött i kuber
  • 1 hel vitlök finhackad
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 medelstora lökar hackade
  • 1 burk kidneybönor eller motsvarande mängd egna kokta bönor
  • 1 msk Go Cajun Pork Beef and Lamb Seasoning
  • 2 msk Go Cajun Blackened Beef Seasoning
  • 1 tsk oregano mald
  • 2 msk chilipulver
  • 1 msk Hot Pepper Sauce Cajun Sunshine
  • 2,5 dl öl
  • 2,5 dl vatten
  • 1 msk majsmjöl

  1. Krydda köttet med Go Cajun Pork Beef and Lamb seasoning eller annan creole kryddblandning.
  2. Stek köttet i en het torr järnpanna
  3. Efter ca 5 minuter steker du löken och tillsätter i resten av kryddblandningen och rör om.
  4. Häll över blandningen i en gryta och tillsätt tomatkross, vitlök och resterande kryddor och rör om. Låt sjuda i pannan i 10 minuter.
  5. Tillsätt öl och vatten och låt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i minst 2 tim.
  6. Ta upp en del av vätskan och blanda ner majsmjölet i vätskan. Häll det i grytan och rör om. Låt sjuda i ytterligare några timmar eller tills hungern blir för svår.
  7. Häll i de kokta bönorna mot slutet så att de blir uppvärmda.
  8. Servera med ris och gärna cole slaw sallad .

Annika Hallsvik

 

 

 

 

 

 

 

Annika Hallsvik är författare till den populära kokboken "Cajun-köket", som beskriver livet i Louisiana och innehåller över 100 recept.

 

 

 

 

 

Let the good times roll!
Laissez les bon temps roulez! 

 

 

 

 

 

Annika Hallsvik och Piers Boreson Kontakt:
info@cajunfood.se
25220 Helsingborg
Tel: 042-134 135

 

 

 

Kulinarisk resa till
New Orleans
september 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annika och Piers reser i september 2012 med ett nytt gäng kulinariskt intresserade till Louisiana.

Läs mer